Morbi ornare vestibulum porta. Cras leo lacus, condimentum eget odio vitae, auctor feugiat velit. Maecenas hendrerit placerat magna, in mollis nunc tempor egestas. Vivamus sit amet pretium mi, vel fringilla libero.

Gratitude

Positivtiy

Grit

Strengts

Flow

Creativity

Föreläsningar

Kontakta oss gärna om du skulle vilja arrangera en föreläsning om positiv psykologi i samarbete med oss.
Vi erbjuder föreläsningar för större och mindre grupper. Exempel på teman för våra föreläsningar hittar du här.


Kommande

TBA

Genomförda

6 december 2019
Balticgruppen, Umeå

5 december 2019
Pondus Kommunikation, Umeå

5 december
Executive Hub, Umeå

14 november
Norrsken, Stockholm

4 november
Grant Thornton, Stockholm

"Hållbara företag med positiv psykologi"

Positiv psykologi är vetenskapen om hur samhällen, företag och individer kan nå sin fulla potential.Här finns också insikter som kan ha en avgörande effekt på hur väl företag lyckas med sitt hållbarhetsarbete. I den här föreläsningen tar vi avstamp i hur Brundtlandkommissionen och den positiva psykologin bygger på gemensamma fundament och delad förståelse av hur det förflutna, nuet och framtiden hängerihop.

Föreläsningen riktar sigtill människor i alla sektorer som är intresserade av företags rollen hållbar utveckling. Målet är att få en djupare förståelse för tre insikter från den positiva psykologin som är särskilt relevanta för företags hållbara prestation:

·     Förändringsarbete baserat på styrka blir hållbart.

·     Positiva känslor aktiverar hjärnan mot lösningsfokus.

·     Optimism skapar uthållighet i både hållbarhetsarbete och försäljning

På ett tillgängligt sätt går vi igenom vad forskningen på området säger. Målet är att väcka tankar om hur vi människor som psykologiska varelser och de stora strukturella hållbarhetsutmaningarna i vår tid hänger ihop.

 4 november
Epicenter, Stockholm

11 september 2019
Helio, Stockholm

Nå din fulla potential på ett hållbart sätt med positiv psykologi

Positiv psykologi har kallats vetenskapen om det som gör livet värt att leva. Det är också studien av hur samhällen, företag och individer kan nå sin fulla potential. Talaren på denna Learn@Lunch heter Evelina Fredriksson och är utbildad vid University of Pennsylvania, arbetar som assisterande lärare till fältets grundare Martin Seligman och håller på att sätta upp The Swedish Institute of Positive Psychology i Stockholm.

Evelina har genomfört en studie om tacksamhet och narcissism. Tacksamhet kan vara nyckeln till välbefinnande och bättre samarbete. Kanske kan tacksamhet till och med leda till ett mer hållbart samhälle och arbetsliv. Narcissism, det vill säga självupptagenhet och självförhärligande, kan däremot snabbt leda till en negativ kultur där människor far illa. Evelina kommer att förklara hur det hänger ihop och presentera de senaste rönen på området. Under Learn@Lunch har du möjlighet att anonymt besvara en kort enkät och se hur du placerar dig på en så kallad narcissistskala.