Morbi ornare vestibulum porta. Cras leo lacus, condimentum eget odio vitae, auctor feugiat velit. Maecenas hendrerit placerat magna, in mollis nunc tempor egestas. Vivamus sit amet pretium mi, vel fringilla libero.

Gratitude

Positivtiy

Grit

Strengts

Flow

Creativity

The Swedish Institute of Positive Psychology

Utbildning i positiv psykologi

Vi erbjuder kurser och föreläsningar för företag, organisationer och enskilda. Tre komponenter gör utbudet till meningsfulla upplevelser:

Vetenskapligt användbart innehåll. Innehållet är baserat på forskning i framkant och tillgängliggjort på ett sätt som gör det relevant i människors arbete, ledarskap och liv. Vi erbjuder en intellektuellt stimulerande upplevelse som är lätt att ta till sig.

Praktisk meningsfull förändring. Positiv psykologi har potential att transformera hur vi samarbetar, presterar och når mål. På samma sätt kan de vetenskapliga rönen ge dig ny och fördjupad förståelse av såväl vardagens lunk som livets stora händelser.  

Roligt och naturligt motiverande. Positiv psykologi utövar en magnetisk dragningskraft på människor över hela världen. Att tänka på vad som gör arbetet och livet som bäst är naturligt motiverande och lätt att koncentrera sig på.  

Kurserna riktar sig till professionella som vill ta med sig kunskaperna om positiv psykologi in i sitt eget yrke. De passar även utmärkt för dig som funderar på vad nästa steg i livet och karriären ska bli. Kurserna finns i flera olika format; exempelvis som intensivkurs i våra lokaler under två dagar men vi anpassar även kurser utifrån ditt företags förutsättningar där vi kommer ut till din arbetsplats.

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan eller kontakta Evelina så återkommer vi med mer info.

Föreläsningar

Vi erbjuder även föreläsningar för större och mindre grupper. Nedan har vi samlat några exempel på föreläsningar men du är varmt välkommen att höra av dig för att diskutera skräddarsydda upplägg.

Exempel på föreläsning:
"Selfiekultur i arbetslivet? Om Narcissism och tacksamhet i samarbeten."

Tacksamhet kan vara nyckeln till välbefinnande och bättre samarbete. Kanske kan tacksamhet till och med leda till ett mer hållbart samhälle och arbetsliv? Narcissism, det vill säga självupptagenhet och självförhärligande, kan däremot snabbt leda till en negativ kultur där människor far illa. Evelina har genomfört en internationell studie av tacksamhet och narcissism och kan förklara hur det hänger ihop och presenterade senaste rönen på området. Inför den här föreläsningen har du möjlighet att få testa dig själv på en vetenskapligt validerad narcissistskala och det finns möjlighet att få en sammanställning hur ditt team placerar på skalan.

Exempel på föreläsning:
"Hållbara företag med positiv psykologi"

Positiv psykologi är vetenskapen om hur samhällen, företag och individer kan nå sin fulla potential. Här finns också insikter som kan ha en avgörande effekt på hur väl företag lyckas med sitt hållbarhetsarbete. I den här föreläsningen tar vi avstamp i hur Brundtlandkommissionen och den positiva psykologin bygger på gemensamma fundament och delad förståelse av hur det förflutna, nuet och framtiden hänger ihop.

Föreläsningen riktar sig till människor i alla sektorer som är intresserade av företags rollen hållbar utveckling. Målet är att få en djupare förståelse för tre insikter från den positiv psykologin som är särskilt relevanta för företags hållbara prestation:

·     Förändringsarbete baserat på styrka blir hållbart.

·     Positiva känslor aktiverar hjärnan mot lösningsfokus.

·     Optimism skapar uthållighet i både hållbarhetsarbete och försäljning

På ett tillgängligt sätt går vi igenom vad forskningen på området säger. Målet är att väcka tankar om hur vi människor som psykologiska varelser och de stora strukturella hållbarhetsutmaningarna i vår tid hänger ihop.

Intresseanmälan

Tack! Du är nu bokad till kursen, vi ses!
Oj! Något gick fel, dubbelkolla så att alla fälta är rätt ifyllda.